Varaukset:

Email: moc.l1569271926iamg@1569271926ipita1569271926sac1569271926
Puh: 040-734 32 57
Puh: 040-734 32 58
Casatipi - Facebook

Torrevieja ja Orihuela Costa

Torrevieja on aurinkovarma ja lapsiystävällinen lomakohde Espanjan Costa Blancalla. Entinen kalastajakylä on nyt noin 85 000 asukkaan kaupunki ja yksi Espanjan nopeimmin kasvavista lomakohteista. Täällä on tutkitusti yksi maailman parhaimmista ilmastoista maailman terveysorganisaatio WHO:n mukaan erityisesti reumaatikoille, astmaatikoille ja sydän-ja verisuonitautia sairastaville. Vuoret, meri ja suolajärvet muodostavat alueella paikallisen mikroilmaston.

Rantaelämää ja kaunista luontoa

Kaakkois-Espanjan Costa Blanca tunnetaan valkoisista hiekkarannoistaan ja ympärivuotisesta auringostaan – noin 50 kilometriä Alicanten kaupungista etelään sijaitseva Torrevieja onkin ennen kaikkea rantakohde. Aurinkopäiviä kaupungissa on vuodessa yli 300, ja rantaviivaakin riittää 20 kilometrin verran. Torreviejaan saapuvat matkailijat voivat valita lekottelupaikkansa kuuden eri rannan joukosta.

Torreviejasta löytyvät myös Euroopan suurimmat suolajärvet, joita kutsutaan nimellä Las Salinas. Suolajärvien yhteydessä on luonnonpuisto.

Torreviejan kaupungin nimi tarkoittaa ”vanhaa tornia” (La Torre Vieja). Nimensä kaupunki sai jo 1800-luvulla vanhan Costa Blancan rannikolla sijainneen vahtitornin mukaan. Alueella on kautta aikojen ollut vartiotorni. Kaupungin korkeimmalla kohdalla eli Torre del Moron kukkulalla oleva nykyinen torni, joka on muodostunut kaupungin symboliksi ja josta aukeavat kaupungin parhaat näkymät, on rakennettu kuitenkin vasta 1990 -luvun puolivälissä.

Lapsiystävällinen kohde sopii kaiken ikäisille

Torreviejassa viihtyvät kaiken ikäiset rantalomailusta nauttivat matkailijat, mutta erityisen hyvin rauhallinen Torrevieja sopii lapsiperheille. Myös eläkeläiset ovat ottaneet Torreviejan omakseen – monet vetäytyvät viettämään eläkepäiviä kaupungin ihanteelliseen ilmastoon, jonka huhutaan olevan erityisen terveellinen. Kuntoilijat ja urheilijat hyötyvät Costa Blancan ilmastosta todella paljon – täällä ei liukastumisen vaaraa ole eikä tarvitse pukea väliasua lenkille lähtiessä. Urheiluseurat käyvät täällä harjoittelemassa ja saavat kilpakumppaneita paikallisista joukkueista.

Kaupungin humua, historiaa ja arkkitehtuuria kaipaavat voivat helposti tehdä päiväretkiä Alicanteen, Benidormiin, Gartagenaan, Elxeen tai Murciaan. Myös viinin ja ruoan ystävät löytävät lähialueilta oivallisia apajia. Rohkeasti vain kokeilemaan uusia ruokapaikkoja, mutta esim. Gandhi Punta Priman liikenneympyrän lähellä, Restaurante Portalon asunnoiltamme Campoamoren rantaan mennessä, Taberna Espanjol Casatipiä vastapäätä, Casa Carmelina Villa Martin/Los Dolsesissa, La Piazza La Fuenten-kauppakeskuksessa ovat jo hyväksi havaittuja. Löydä sinä lisää omia suosikkeja. Toki itse voi aina tehdä ruokaa ja kaupassa käynti täällä Costa Blancalla onkin erityisen positiivinen kokemus. Ensinnäkin kaupoista löytyy jos jonkinmoista herkkuja ja toisekseen ne herkut eivät paljon maksa. Paikallinen hintataso on todellakin edullinen, sillä elinkustannukset ovat täällä alhaisemmat kuin monissa muissa EU-maissa.

Torreviejassa ilmasto on miellyttävän leuto jopa talvella. Lämpötilat vaihtelevat rajuista kesähelteistä leutoihin talvipäiviin, jolloin asteita voi edelleen olla noin 15. Aurinkoa Torreviejassa riittää koko vuodelle – pilvisiä päiviä on noin 65, joten monet pohjoismaalaiset päätyvätkin hankkimaan alueelta loma-asunnon.

Huvittelumahdollisuuksia ja värikkäitä juhlia

Torrevieja on tunnettu paitsi rannoistaan ja kulttuuristaan, myös vanhasta Casino-rakennuksesta rantabulevardilla ja kirkosta Plaza de la Constitucionin laidalla. Kaupunki on kuuluisa myös värikkäistä juhlistaan. Helmikuussa Torreviejassa juhlitaan karnevaaleja ja pääsiäisviikolla kadut täyttyvät kulkueista. Karnevaalien päätöskulkueen ohimarssi saattaa kestää useamman tunnin!  Kadun varrelle kannetuista tuoleista kannattaa vuokrata itselleen istuin kulkueen ajaksi.

Toukokuussa feriat houkuttelevat kansan kaduille juhlimaan. Toukokuussa on Sevillanas-päivät, jolloin kaduilla tanssitaan askelkuvioiltaan monimutkaisia sevillanas-tansseja ja kaupungille on pystytetty telttoja, joihin kaupungin liike-elämän edustajat kutsuvat asiakkaitaan syömään ja juomaan.

Edellä mainittujen paikallisten juhlien lisäksi tulevat tietenkin kaikki kansalliset juhlapäivät ja lukuisat pienemmät tapahtumat!

Festivaalien lisäksi myös tivoli, Apollo-katu ja Avenida Habaneraksen diskot sekä musiikkipalatsin konsertit tarjoavat huveja lomalaisten iltoihin.

Lepoa ja aktiviteetteja

Torreviejassa lomapäiviä voi viettää leppoisasti kaupungin puistoissa maailman menoa ihmetellen vaikkapa piknikin merkeissä puitten varjossa. Perinteisiä rantapäiviä voi muunnella rantoja vaihtamalla, rantoja löytyy kuusi kappaletta ja kilometreinä kaksikymmentä kilometriä – päivää voi paistatella esimerkiksi La Matan kauniilla hiekkadyynialueella.

Kun rantaelämän vietto alkaa puuduttaa, voit lähteä Euroopan suurimmilta suolavesilaguuneilta löytyville patikka- ja polkupyöräreiteille tai Torreviejan aallonmurtajan pitkälle kävelytielle. La Matan hiekkarannan laudoitettua kävelytietä pitkin saat tehtyä pitkän kävely- tai hölkkälenkin. Orihuela Costan alueella on monta viihtyisää kuntosalia, joten treenaamatta ei tarvitse lomallakaan olla, mm. Fit 4 all ja Max Gym. Kaupungissa on sisäuimahalli ja urheilutalo, esim. tennistä ja muita pallopelejä pääsee pelaamaan muutamalla eurolla tunti.

Torreviejassa voi myös keilata, ratsastaa, mikroautoilla, veneillä tai sukeltaa, eikä pidä unohtaa myöskään shoppailua. Kaupungin pääkadut tarjoavat kauppoja laidasta laitaan ja kaikkea tarpeellista ja tarpeetonta löytyy ostoskeskus Habanerakselta ja Alicanten alueen suurimmasta osotoskeskuksesta Zenia Boulevardilta. Perinteistä toritunnelmaa löytyy perjantaisilta Torreviejan markkinoilta. Golfaajille kaupungin tuntumasta löytyy useita eri kenttiä, mm. Villamartin Golf, Las Ramblas, Campoamor Golf, Las Colinas. Nämä sijaitsevat aivan asuntojemme vieressä ja puolen tunnin ajomatkan sisällä mm. La Finca, La Marquesa, La Torre, Rodagolf, La Serena Golf ja La Mar Menor. Kaiken kaikkiaan Costa Blancan alueelta löytyy ainakin 25 golfkeskusta.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN TORREVIEJASSA

Lennot Costa Blancaan

Vaikka Torrevieja on suosittu turistikohde, vain muutamat suomalaiset matkanjärjestäjät tarjoavat pakettimatkoja alueelle. Omatoimimatkaajille helpointa on lentää Alicanten lentokentälle. Lentoja Alicanteen voi tiedustella Norwegianilta Helsingistä, Turusta ja Oulusta sekä Ryanairilta Tampereelta. Edestakaiset lennot maksavat edullisimmillaan noin 150 euroa.

Alicanten kansainvälinen lentoasema El Altet sijaitsee noin 45 kilometrin päässä Torreviejasta. Lähellä on myös Murcian lentokenttä San Javier, mutta sinne on vaikeampi löytää lentoja.

Hotelleja ei montaa ole alueella ja yleensä täältä vuokrataankin asunto, jossa elellään kodinomaisesti omalla vuorokausirytmillä. Asunto löytyy kaikenkokoisia, kaikenmallisia ja kaikenhintaisia. Tutki siis tarjontaa esimerkiksi näiltä meidän sivuiltamme. Meidän asuntomme sijaitsevat lähellä toisiaan viihtyisillä paikoilla Verdemar II:ssa ja Las Filipinaksen kylässä.

Liikkuminen onnistuu kävellen. Torreviejassa matkailija pystyy helposti liikkumaan jalkaisin. Pienessä kaupungissa ei julkisia kulkuneuvoja tarvitse käyttää, mutta autonvuokraus kannattaa jo siksikin, että lähiseutu on täynnä hienoja päiväretkikohteita. Kun asut Verdemarin alueella tai Las Filippinaksessa, on auto melkein välttämättömyys, jos haluat nähdä hieman enemmän. Toki bussillakin pääsee, jos olet valmis sitoutumaan aikatauluihin. Lähikaupunkeihin on hyvät bussiyhteydet ja bussit kulkevat puolen tunnin välein loma-asuntojemme vierestä. Lyhyempien matkojen taittamiseen voi vuokrata auton sijaan vaikka mopon tai polkupyörän.

TORREVIEJAN NÄHTÄVYYDET

Meren ja suolan museo

Torrevieja on tunnettu suolantuotannostaan. Aiheeseen voi perehtyä tarkemmin merelle ja suolalle omistetussa museossa Museo del Mar y Sal. Museo sivuaa myös kalastusta ja laivojen pienoismalleja.

Komea kirkko keskustassa

Torreviejan neo-klassinen kirkko La Iglesia Archiprestal de la Inmaculada Concepción sijaitsee kaupungin keskustassa Plaza de la Constitución -aukiolla. Kirkossa järjestetään messuja päivittäin.

Las Salinas -suolajärvet sekä luonnonpuisto

Torreviejassa sijaitsevat Euroopan suurimmat suolajärvet Laguna de la Mata sekä Laguna de la Torrevieja. Järvien yhteydessä sijaitsee rauhoitettu kansallispuisto, jota pääsee tutkimaan joko polkupyörällä tai jalkaisin. Terveyskaupungin maineessa olevassa Torreviejassa voi siis vaikka antaa jaloilleen ihmeitä tekevän suolakylvyn. Suolajärviltä voi bongata myös upeita flamingoja. Emme kuitenkaan suosittele suolajärvissä uimista tai kahlaamista, sillä vedessä on haitallisia mikrobeja, jotka voivat aiheuttaa tulehduksia rikkinäiseen ihoon.

Seuraavassa on luettelo Torreviejan lähialueen markkinapaikoista eri päivinä:

Maanantai:

Tiistai:

Keskiviikko:

Torstai:

Perjantai:

Lauantai:

Sunnuntai: